Teistsugused toiduelamused siitsamast lähedalt

Teistsugused toiduelamused siitsamast lähedalt
Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu Foto: Kerli Sosi

„Kes ei tööta, see ei söö“ ütleb kõigile eestlastele tuttav vanasõna. Pärast talvist rassimist võib aga suvel julgelt töö osas hinge tõmmata ja rohkem söömisele keskenduda. Puhka Eestis annab nõu, kuidas puhkust ja toitu omavahel siduda ning suvi põnevate maitsetega veelgi meeldejäävamaks muuta.

1. Elamustoitlustus Metsarestoranis

Restoran, mille interjööri saab ise valida! Metsarestoranis valmistatakse ja serveeritakse toitu vabas looduses. Plastnõud, kiletelgid ja aiatoolid las jääda teistele, selles restoranis on lõke, puuliuad ja -nõud, lõkkepannid ning nõgine kohvikann. Ja kui juba Põlvamaal olla, siis miks mitte ööseks jääda – Taevaskoja puhkekeskuses saab proovida, kui magusalt maitseb uni ripptelgis. (http://www.puhkaeestis.ee/et/taevaskoja-puhkekeskus)

2. Ku-Kuu restoran Kuursaalis

Romantiline 20. sajandi alguse stiilis Kuressaare Kuursaal pakub meeldivat söögielamust hoolimata sellest, kas väljas särab päike või kallab vihma. Menüüs pakutavad toidud on prantsuse hõnguga, kuid valmistatud kohalikust toorainest. NB! Värske kala garanteeritud.

3. „Romantiline Põhjarannik“ – kulinaarne avastusretk Lahemaale

Kaheksatunnise retke läbijad saavad osa nii Lahemaa kaunist loodusest kui ka kohalikest maitsetest. Piknik rabasaarel, kala rannakõrtsis, toidukord uhkes ballisaalis - see on vaid osa sellest, mida päev hõlmab. Igav ei hakka kindlasti ja nälga ka ei jää.

4. Toidukunsti maitsereisid Väike-Pakril

Eestis on lisaks Hiiu-, Saare- ja Muhumaale veel pea 2000 saart – miks mitte mõnel neist einestada? Toidukunst pakub võimalust veeta erakordne pärastlõuna Väike-Pakril ja nautida viiekäigulist õhtusööki saare imelise looduse keskel. Päeva esimest poolt võib aga kasutada näiteks Atla mõisa külastamiseks, mis on Eesti üks vanimaid mõisaid.

5. Ööbiku gastronoomiatalu

2015. aastal Eesti 50 parima restorani hulka valitud Ööbiku Gastronoomiatalus ootab külastajaid viiekäiguline õhtusöök. Toidu valmistamiseks kasutatakse peamiselt kohalike põllumeeste saadusi ning hooajalisi metsaande. Eheda ja Eestimaise õhtusöögi pearoog küpsetatakse enamasti maa-aluses ahjus.

Ööbiku Gastronoomiatalu. Foto: Mart Vares

6. Toidupada

Otepää mägede vahel asuv Toidupada sobib eelkõige neile, kes hindavad maamiljööd, looduslikku privaatsust ning head ja lihtsat eestimaist toitu. Pärast kõhukinnitust pole aga vaja kuhugi tormata, sest kohviku külastajatel on võimalik ka ööbima jääda. Nii saab järgmisel hommikul linnulaulu saatel ärgata ja nautida kohvi väliköögi terrassil.

7. Vanatoa turismitalu ja restoran

Muuda oma puhkus meeldejäävaks ja naudi Muhu mahedat elurütmi mõnusas hubases taluhoones. Lisaks sealsele meeldivale keskkonnale ja põnevatele aktiivse puhkuse võimalustele pakutakse Vanatoa Turismitalus soovi korral toitlustust kuni 100-pealistele gruppidele.

8. Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu

Kui hing peaks Vahemere äärde igatsema, siis leiab lohutust ka Eestist. Siidri- ja veinitalus saab näha kodumaist viinamarjaistandust, veini- ja siidritegemisega lähemalt tutvuda ning selle saadusi mekkida. Lisaks pakutakse talus ka elava tulega pitsaahjus valmistatud itaaliapäraseid pitsasid, kuid ka teisi kohalikust toorainest roogi.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare

Teistsugused toiduelamused siitsamast lähedalt

Teistsugused toiduelamused siitsamast lähedalt
Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu Foto: Kerli Sosi

„Kes ei tööta, see ei söö“ ütleb kõigile eestlastele tuttav vanasõna. Pärast talvist rassimist võib aga suvel julgelt töö osas hinge tõmmata ja rohkem söömisele keskenduda. Puhka Eestis annab nõu, kuidas puhkust ja toitu omavahel siduda ning suvi põnevate maitsetega veelgi meeldejäävamaks muuta.

1. Elamustoitlustus Metsarestoranis

Restoran, mille interjööri saab ise valida! Metsarestoranis valmistatakse ja serveeritakse toitu vabas looduses. Plastnõud, kiletelgid ja aiatoolid las jääda teistele, selles restoranis on lõke, puuliuad ja -nõud, lõkkepannid ning nõgine kohvikann. Ja kui juba Põlvamaal olla, siis miks mitte ööseks jääda – Taevaskoja puhkekeskuses saab proovida, kui magusalt maitseb uni ripptelgis. (http://www.puhkaeestis.ee/et/taevaskoja-puhkekeskus)

2. Ku-Kuu restoran Kuursaalis

Romantiline 20. sajandi alguse stiilis Kuressaare Kuursaal pakub meeldivat söögielamust hoolimata sellest, kas väljas särab päike või kallab vihma. Menüüs pakutavad toidud on prantsuse hõnguga, kuid valmistatud kohalikust toorainest. NB! Värske kala garanteeritud.

3. „Romantiline Põhjarannik“ – kulinaarne avastusretk Lahemaale

Kaheksatunnise retke läbijad saavad osa nii Lahemaa kaunist loodusest kui ka kohalikest maitsetest. Piknik rabasaarel, kala rannakõrtsis, toidukord uhkes ballisaalis - see on vaid osa sellest, mida päev hõlmab. Igav ei hakka kindlasti ja nälga ka ei jää.

4. Toidukunsti maitsereisid Väike-Pakril

Eestis on lisaks Hiiu-, Saare- ja Muhumaale veel pea 2000 saart – miks mitte mõnel neist einestada? Toidukunst pakub võimalust veeta erakordne pärastlõuna Väike-Pakril ja nautida viiekäigulist õhtusööki saare imelise looduse keskel. Päeva esimest poolt võib aga kasutada näiteks Atla mõisa külastamiseks, mis on Eesti üks vanimaid mõisaid.

5. Ööbiku gastronoomiatalu

2015. aastal Eesti 50 parima restorani hulka valitud Ööbiku Gastronoomiatalus ootab külastajaid viiekäiguline õhtusöök. Toidu valmistamiseks kasutatakse peamiselt kohalike põllumeeste saadusi ning hooajalisi metsaande. Eheda ja Eestimaise õhtusöögi pearoog küpsetatakse enamasti maa-aluses ahjus.

Ööbiku Gastronoomiatalu. Foto: Mart Vares

6. Toidupada

Otepää mägede vahel asuv Toidupada sobib eelkõige neile, kes hindavad maamiljööd, looduslikku privaatsust ning head ja lihtsat eestimaist toitu. Pärast kõhukinnitust pole aga vaja kuhugi tormata, sest kohviku külastajatel on võimalik ka ööbima jääda. Nii saab järgmisel hommikul linnulaulu saatel ärgata ja nautida kohvi väliköögi terrassil.

7. Vanatoa turismitalu ja restoran

Muuda oma puhkus meeldejäävaks ja naudi Muhu mahedat elurütmi mõnusas hubases taluhoones. Lisaks sealsele meeldivale keskkonnale ja põnevatele aktiivse puhkuse võimalustele pakutakse Vanatoa Turismitalus soovi korral toitlustust kuni 100-pealistele gruppidele.

8. Tori Jõesuu Siidri- ja Veinitalu

Kui hing peaks Vahemere äärde igatsema, siis leiab lohutust ka Eestist. Siidri- ja veinitalus saab näha kodumaist viinamarjaistandust, veini- ja siidritegemisega lähemalt tutvuda ning selle saadusi mekkida. Lisaks pakutakse talus ka elava tulega pitsaahjus valmistatud itaaliapäraseid pitsasid, kuid ka teisi kohalikust toorainest roogi.

Maakonna uudised