Võitjaid selgitas välja neljaliikmeline žürii, kuhu kuulusid Ülle Erman, Margit Tülp, Maiu Kallas ja Gregor Alton. Peaauhinnaks oli 10 kg suhkrut ning lisaks jagati välja üheksa eriauhinda. Kõik kohaletulnud said maitsta näitusel osalenud hoidiseid.

Kokku toodi konkursile 20 autori poolt 34 erinevat hoidist. Enamus osalejaid oli Taebla vallast, aga ka Haapsalust ja Martna vallast.

Näitus toimus riikliku puu- ja köögivilja teavituskampaania raames ning oli osa tervisliku toitumise nädalast Taebla vallas. Üritust toetas osaliselt Tervise Arengu Instituudi ja Lääne Maavalitsuse terviseprojekt.

Võitjad on järgmised:

Peaauhind: „Lumemarjamoos". Valmistajad: Aili Randmaa ja Anne Laur Martna Põhikoolist.
LUMEMARJA MOOS

1 kg peeti, 1 kg alõtšat, 1 kg suhkrut

Parim vürtsikas hoidis: „Jõkütsi". Valmistaja: Võntküla Külaselts MTÜ (Milla Selja - Madise talust).
JÕKÜTSI- LIHATOIDU KÕRVALE

1 kg jõhvikaid, keskmise suurusega küüslaugupesa, 0,5 kg suhkrut, noaotsatäis soola, 0,5 tl tšillipipart.
Valmistamine
Purusta jõhvikad ja küüslauk eelnevalt, lisa ülejäänud ained. Keeda pool tundi vaiksel tulel hoole ja armastusega segades ja valmis ta ongi.

Parim soolane hoidis: „Paprika-tšilli letšo". Valmistaja: Kristi Kivipuur.
PAPRIKA-TŠILLI LETŠO

0,4 kg tomatit, 0,5 kg paprikat, 0,2 kg porrot või sibulat, 1 kaun tšillipipart, 1 tl suhkrut, soola ja äädikatKui soovid, võid panna õli.
Valmistamine
Kuumuta sibul, lisa kooritud tükeldatud tomatid, paprika ja tšilli. Keeda 20 minutit. Peale kogunenud vesi eemalda. Lisa suhkur, sool ja äädikas. Kuumuta veel 20-30 minutit ja pane kuumalt purki.

Parim magus hoidis: „Vitamiinipomm". Valmistajad: Aili Randmaa ja Anne Laur Martna Põhikoolist.
VITAMIINIPOMM

4 l kõrvitsat, 1 l ebaküdoonia, 2,5 kg suhkrut.

Eriauhind „Temaatiline maitse": „Jõulumaitseline". Valmistaja: Irina Turkina.
JÕULUMAITSELINE

Täpselt samamoodi nagu ploomikonfitüür, tehakse ka moos „Jõulumaitseline", kuid
juurde tuleks lisada paar kaneeli pulka, 5-7 tk nelki, 3-4 aniisi tähekest ning jämeda
riiviga riivitud umbes 3 cm ingveri juurt. Džemm tuleks keeta ning keetmise lõpus
lisada, nagu ka eelmise retsepti järgi, sidrunihape. Džemmile võib keetmise ajal
koos teiste vürtsidega juurde lisada ka kas ühe sidruni või apelsini riivitud koor.
Tegelikult tuleks vürtsid keetmise ajal panna keedisesse marlisse seotuna, et lõpus oleks
kergem välja võtta.

Eriauhind „Uudne ja huvitav": nätsukomm „Tikrimari". Valmistaja: Leili Mutso.
NÄTSUKOMM „TIKIMARI"

Küpsenud tikrid lõigata pooleks ja kuivatada kas dehüdraatoris või ahjus parajalt kuivaks ja nätskeks. Keeta veest ja suhkrust siirup ning panna sinna kuivatatud tikrid, keeta paar minutit ja panna kuumalt purki.

Eriauhind „Lihtne ja põnev": „Õuna- mündimoos". Valmistaja: Epp Klimenko.
ÕUNA-MÜNDIMOOS

Keedan lihtsalt potitäie õunamoosi. Kui moos on peaaegu valmis lisan potti 5-6 piparmündioksa. Keedan veel umbes 10 minutit. Eemaldan oksad ja panen moosi purkidesse.

Eriauhind „Ilus hoidis": „Seltsis segasem ja nägusam". Valmistaja: Ene Viilma.
SELTSIS SEGASEM JA NÄGUSAM

Kasutada võid kõiki köögivilju, mis peenral on. Porgandid pese korralikult, lõika neljaks ja pane paariks minutiks keema. Keeda ka ülejäänud köögiviljad eraldi umbes minuti (lillkapsas, uba, sibul, küüslauk jne). Keetmist ei vaja kurk ja tomat. Tomat torka tikuga paarist kohast läbi. Jaga köögiviljad purkidesse enam-vähem võrdselt, purgi põhja paar mustsõstralehte (annab maitset ja värvi) ja peale tilli ja/või peterselli, (sinepiseemneid). Vala peale marinaad 3l vee kohta 5 sl soola, 5sl suhkrut ja 4 sl äädikat, mõni tera pipart ja kata kaanega. Kuumuta purke 80 kraadi juures olenevalt purgi suurusest 15-30 minutit. Seejärel sulge purgid õhukindlalt.

Eriauhind „Kõige ilusam purk": „Marineeritud küüslauk ja ...". Valmistaja: Aigi Pardel
MARINEERITUD KÜÜSLAUK JA...

1 klaas heledat veiniäädikat, 1 tl soola, 6 suurt küüslaugupead, ½ klaasi vett, 1 tl suhkrut,
3-4 spl toiduõli.
Valmistamine
Küüslauguküüned eraldatakse üksteisest ja pannakse külma veega keema. Kui vesi keema
tõuseb, võetakse nõu tulelt ja hoitakse mõni minut pliidi serval. Küüslaugud kooritakse ja
kuumutatakse paar minutit veel keevas marinaadis. Siis lisatakse õli. Tõstetakse kohe purki,
marinaadileem valatakse peale, purgid suletakse.

Eriauhind „Kodune retsept": „Meeste salat". Valmistaja: Anu Grahv.
MEESTE SALAT

200-300 g kukeseeni (praetud), 5-6 sibulat, 2-3 spl toiduõli, 2 punast paprikat, 5-6 tomatit,
2-3 küüslauguküünt, 1 spl soola, 5-6 spl suhkrut, 3 spl äädikat, 2-3 tl purustatud pipart, natukene kaneeli.